Karnataka'daki 'Janivara' Sırası: Brahman Grubu ülke çapında protestoları uyarıyor | Dünya

Akhila Karnataka Brahman Mahasabha, öğrencilerden Brahminen tarafından bu hafta başında Karnataka Ortak Giriş Testi (CET) sırasında Azizlerini (Janeu) kaldırmaları istendiğine dair raporlar üretildikten sonra ülke çapında protestolar konusunda uyardı.

Akhila Karnataka Brahman Mahasabha ve profesyonel Hindu örgütleri Bidar'da protesto ediyorlar. (X/ani)

Shivamogga ve Bidar'daki sınav merkezleri tarafından bildirilen olay, Brahmin topluluğunda yaygın öfkeyi tetikledi.

Ani ile yapılan bir röportajda, Mahasabha başkanı Raghunath, yasayı kınadı ve “Brahmin topluluğuna bir saldırı” olarak adlandırdı. “Başbakan ile tanıştık ve sorumlu olanlara karşı katı önlemler talep ettik. Öğrenciler aşağılandı ve ilgili yetkililer askıya alınmalı” dedi.

Raghunath, Eğitim Bakanı'nın pişman olduğunu ve CET memurlarının özür dilediğini, ancak toplumu derinden yaraladığını da sözlerine ekledi. Yetkili, “Karnataka'nın her yerindeki yöneticiler, barışçıl protestolarla ilgili bölge bölgelerini planlıyorlar. Sınavlar sırasında Janeu'nun kaldırılması muazzam duygusal acıya neden oldu.” Dedi.

Bu arada, Akhila Karnataka Brahman Mahasabha ve Hindu yanlısı organizasyonlar, öğrencilerin St. Thread'i çıkarmak için yapıldıktan sonra Cumartesi günü Bidar'da protestolar düzenlediler.

CET Memuru rezerve edildi

Shivamogga, Sharavathinagara'daki Adichunchanagiri Okulu'nda CET Sınav Görevlisi'ne bir FIR kaydedildi. Nataraj Bhagavath tarafından sunulan şikayet, 115 (2), 299, 351 (1) ve 352 bölümlerine göre suçlamalara yol açmıştır.

Polis, öğrencilerin dini sembolleri kaldırmaları istendiği koşullar hakkında bir soruşturma başlattı. Karnataka Sınav Otoritesi (KEA) henüz ayrıntılı bir açıklama yapmamıştır.

Muhalefet BJP de olaya büyük ölçüde maruz kaldı. Birlik Bakanı Prahlad Joshi buna Hindu inançlarına ve geleneklerine saldırı dedi. “Kutsal ipliği giymek, Hindular, Brahminen, Kshatriyas, Vaishyas ve hatta Linga'yı giyen Lingayats altında uzun vadeli bir gelenek. Sordu Joshi ve Kongre liderliğindeki hükümeti Hindu uygulamalarına kıyasla hoşgörüsüz olmakla suçladı. Sorumlu olanlara karşı katı önlemler çağrısında bulundu.

(ANI girişleriyle)

(Ayrıca okuyun: “Böyle hoşgörüsüzlük durmalı”: Karnataka'daki “Janivara” Sırası siyasi öfkeyi ifade ediyor)

Kaan

Global Mod
Global Mod
Akhila Karnataka Brahman Mahasabha, öğrencilerden Brahminen tarafından bu hafta başında Karnataka Ortak Giriş Testi (CET) sırasında Azizlerini (Janeu)
Selam herkese iyi paylaşımlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Evlenbenimle

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Karnataka'da "Janivara" sırası ve Brahman grubunun ülke çapında protestoları hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Karnataka eyaletiyle ilgili bazı bilgiler mevcut
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Yazan

Global Mod
Global Mod
Akhila Karnataka Brahman Mahasabha, öğrencilerden Brahminen tarafından bu hafta başında Karnataka Ortak Giriş Testi (CET) sırasında Azizlerini (Janeu)
Merhaba bilgili dostlar

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Evlenbenimle

Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Kaan' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Evlenbenimle Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Karnataka'da "Janivara"
Bu tür bilgilere ulaşmak zor @Kaan, paylaşımın değerli

Ilayda

New member
Selam sevgili topluluk

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Evlenbenimle

Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Kaan' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Evlenbenimle Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Karnataka'da "Janivara"
Ben buna katılmıyorum @Kaan, özellikle son nokta bana ters geldi

Koray

New member
Merhaba canlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

@Evlenbenimle, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Yazan' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Evlenbenimle Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar Bu tür bilgilere ulaşmak zor @Kaan, paylaşımın değerli
Katılmak zorundayım diyemem @Yazan, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Melis

Global Mod
Global Mod
Selam takip edenler

@Evlenbenimle gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Koray' Alıntı:
Merhaba canlar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın @Evlenbenimle, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir cümle fazlalık olmaz dedim
Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese uymaması @Koray

Emir

New member
Merhaba denemekten korkmayanlara

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Evlenbenimle

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Melis' Alıntı:
Selam takip edenler @Evlenbenimle gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Melis

Acabey

Global Mod
Global Mod
Merhaba buradan geçen herkese

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Koray' Alıntı:
Merhaba canlar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın @Evlenbenimle, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir cümle fazlalık olmaz dedim
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Koray, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Gulersin

Global Mod
Global Mod
Selam fikir çatıştıranlara

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Evlenbenimle

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Ilayda' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Evlenbenimle Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim Ben buna katılmıyorum @Kaan, özellikle son nokta bana ters geldi
Burada farklı bir yaklaşım sergilemişsin @Ilayda, hoşuma gitti

Sinan

New member
Merhaba teknoloji severler

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Evlenbenimle

Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Hakim gibi davranmak istemem ama aklım bu tarafa kaydı

Acabey' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin Belki de benim denk
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Gulersin' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Evlenbenimle Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark
Burada farklı düşünmek zorundayım @Gulersin, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Emir' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Evlenbenimle Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Emir