Karnataka'da iç çatlak? MLA Kongresi “idari arıza” nın istifa etmekle tehdit ettiğini iddia ediyor | Dünya

İç muhalefetin dramatik bir şekilde yükselmesinde, iktidardaki Mla Bharamgoda Alagouda Kage Pazartesi günü Kagwad'dan Karnataka Yasama Meclisi'nden istifa etmekle tehdit etti ve eyalette eyalette tam bir “idari çöküş” olarak tanımladığını bildirdi.

Bharamgoda Alagouda Kage, seçim bölgelerindeki kalkınma projelerinde ilerleme eksikliği konusunda derin bir hayal kırıklığına bastı. (PTI)

Belagavi'deki gazetecilerle yaptığı konuşmada Kage, seçim bölgelerindeki kalkınma projelerinde ilerleme eksikliği konusunda derin bir hayal kırıklığına bastı. “Eyalet genelinde yönetim çöktü. Yaralandım. Sanırım istifa etmek için ciddi bir şekilde.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Önümüzdeki iki gün içinde Başbakan Siddaramaiah ile tanışıp istifamı göndermem şaşırtıcı olmayacak.”

İlk Kongre-MLA olan Kage, birkaç güvenceye rağmen, son iki yılda Kagwad'da önemli bir kalkınma çalışması yapılmadığını iddia etti. “İki yıldan fazla bir süredir seçim bölgemde çığır açan bir tören yoktu.”

Ayrıca ağırlığını, son zamanlarda devlet hükümetini kamu çalışmalarında derin köklü yolsuzlukla suçlayan Aland'dan Kongre meslektaşı MLA BR Patil'in arkasına attı. “BR Patil ile birlikte duruyorum. Ne derse desin doğru,” dedi Kage.

Kage'ye göre, Başbakan Siddaramaiah daha önce açıklamıştı £Sokak altyapısı için RS12 crore dahil olmak üzere Kagwad için 25 crore değerinde geliştirme projeleri. Ancak, şu ana kadar ilişkili çalışma talimatlarının hiçbirinin verilmediğini iddia etti. “Ayrıca neden bir gecikme olduğunu da bilmiyorum. Ben de kafam karıştı” dedi.

BR Patil daha önce yetkililerin bir devlet konut programının bir parçası olarak faydalanıcılardan para istediğini iddia etmişti. Devletin Konut Bakanı Bz Zamer Ahmed Khan bu iddiaları kategorik olarak reddetti.

BJP hükümete iç anlaşmazlıklara çarpıyor

Vijayendra'dan Karnataka BJP başkanı tartışmalara tepki verdi ve Kongre hükümetine güçlü bir saldırı başlattı. Sosyal medya platformu X ile ilgili bir makalede Vijayendra, “Yolsuzluk ve av Kongre yönetiminin ayrılmaz parçalarıdır.”

BR Patil'in iddialarını ve Kage'nin ifadelerini hükümet partisinin daha geniş bir çöküşünün kanıtı olarak aktardı. Yetkili, “Kongre -Mlas'ın kendisi yolsuzluk ve durgunluğa karşı protesto etmek için kamu işlerinde artıyor. Bu, hükümetin başarısızlığını açıkça gösteriyor.” Dedi.

Vijayendra ayrıca eyalet hükümetini, özellikle Başbakan Siddaramaiah ve DK Shivakumar yardımcısı arasında iç rekabetler tarafından tüketilmekle suçladı. “Başbakanın görevi için soğuk bir savaş var ve şimdi MLA'nın bir zamanlar göz ardı ettikleri rüşvet kurbanları kurban bile oldu” dedi.

Vijayendra'ya göre, hükümet partisinden MLA'lar hibelere erişemez veya seçmenlerin ihtiyaçlarına tepki veremez ve onları umutsuzluk durumuna itemez. “Sabır duvarı çatlamaya başlıyor. Daha fazla Kongre MLA'ları şimdi kendi hükümetlerinde çürümeyi ortaya çıkarmak için bir patile ve Kage ile.”

Karnataka Valisi Thaawarchand Gehlot'tan müdahale etmesini istedi ve eyaletteki hükümetin “tamamen çöktüğünü” ve kamu yararına acilen gerekli olduğunu açıkladı.

(Ayrıca okuyun: “Fındıkları ve vidaları nerede sıkabileceğimizi biliyoruz”: Kiccha Sudeep, DK Shivakumar'dan gelen sözleri çağırıyor)

(PTI girişleri ile)