Karnataka Govt, fakir altyapı hakkında paramedik üniversitelere karşı çatlaklar, öğretir | Dünya

Dünya, paramedik üniversitelere karşı kalite standartlarını karşılamada başarısız olan “bir prosedür açıkladı ve Tıp Eğitimi ve Becerileri Bakanı Sharan Prakash Patil, memurlara altyapı ve öğretim standartlarına karşılık gelmeyen memurları geri çekmeleri ve kapatmaları talimatını verdi.

Karnataka Govt, fakir altyapı, dersler hakkındaki paramedikal üniversiteleri bölüyor

Karnataka Govt, fakir altyapı, dersler hakkındaki paramedikal üniversiteleri bölüyor

Hareket, devlet paramedikal kurulunun gözden geçirilmesi sırasında çeşitli özel üniversitelerde ciddi gerçekleri vurgulayan memurların raporlarını izledi.

Davalar, yetersiz tesislerle sıkışık odalarda çalışan kolejleri içeriyordu – bir kurumun yüzlerce öğrenci için sadece bir mikroskobu vardı, bir diğeri uygun aydınlatma olmadan çalıştı, yetkililer Patil'e bildirdi.

Bakan ofisinin bir açıklamasına göre, birçok özel kurumun yanıltıcı derecede pembe bir imajı olduğunu vurguladı, ancak onay için başvururken, ancak yüksek bir ücret toplanmasına rağmen, yüksek kaliteli eğitim vermedi.

“566 sağlık görevlisi kolejinin 529'u özel olarak işletilmektedir ve 2024-25 akademik yılında 22.256 öğrenci onaylanmaktadır. £Üç yıllık bir kurs için yılda 20.000 £Eyalet kurumlarında 8.500 ”diyor.

Teftişler, ondan fazla kolejin yasadışı olarak öğrencileri paramedikal kurulun rızası olmadan diğer kurumlara aktardığını göstermiştir.

Ayrıca, birkaç kurumun kayıtlı kursları için gerekli öğretileri ve eğitim kurslarını sunmadığı bulunmuştur.

“Bu tür üniversiteleri incelemeden kapatın. Bu kurumlara güçlü bir mesaj göndermeliyiz,” diye hedefledi bakan ve aynı zamanda düzenleyici önlemlerden etkilenen öğrencilerin daha iyi kurumlara taşınacağından emin oldu.

Memurlara göre, Karnataka'daki paramedikal akım, tıbbi laboratuvar teknolojisi, tıbbi görüntüleme teknolojisi, sağlık müfettişi, tıbbi kayıtlar için teknoloji, operasyon tiyatrosu ve anestezi teknolojisi, diyaliz teknolojisi, oftalmik teknoloji, diş mekaniği ve diş hijyeni gibi çeşitli diploma kursları sunmaktadır.

Bu programlardan başarılı adaylar hastanelerde, tıbbi ve dişhekimliği üniversitelerinde, birincil sağlık merkezlerinde ve bölge ve vadi düzeylerinde klinik laboratuvarlarda haklı çıkarılabilir.

“Bu yaklaşım, sağlık görevlilerinin kalitesini korumayı ve öğrencilerin sağlık sektöründe gelecekteki kariyerleri için uygun eğitim almalarını sağlamayı amaçlamaktadır.”

Bu makale, metinde değişiklik yapmadan otomatik bir haber ajansı ile beslenmiştir.

Yazan

Global Mod
Global Mod
Dünya, paramedik üniversitelere karşı kalite standartlarını karşılamada başarısız olan “bir prosedür açıkladı ve Tıp Eğitimi ve Becerileri Bakanı Sharan
Merhaba arkadaşlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Bu kararın, sağlık görevlilerinin kalitesini korumak ve öğrencilere uygun eğitim sağlamak amacıyla alındığı ifade edilmiştir. 1

İşine yararsa ne mutlu bana

Sinan

New member
Dünya, paramedik üniversitelere karşı kalite standartlarını karşılamada başarısız olan “bir prosedür açıkladı ve Tıp Eğitimi ve Becerileri Bakanı Sharan
Selam dostlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Evlenbenimle

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- "Karnataka Govt, fakir altyapı hakkında paramedik üniversitelere karşı çatlaklar, öğretir | Dünya" başlıklı içerik, 27 Mart 2025 tarihinde "dusunceforum.com.tr" sitesinde yayınlanmıştır. 1
- Bu kararın, sağlık görevlilerinin kalitesini korumak ve öğrencilere uygun eğitim sağlamak amacıyla alındığı ifade edilmiştir. 1

İşine yarar diye ekledim

Gulersin

Global Mod
Global Mod
Selam dostlar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Evlenbenimle

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- "Karnataka Govt, fakir altyapı hakkında paramedik üniversitelere karşı çatlaklar, öğretir | Dünya" başlıklı içerik, 27 Mart 2025 tarihinde "dusunceforum.com.tr" sitesinde yayınlanmıştır. 1
- Paramedikal üniversitelerin kapatılmasının dayandığı kriterler arasında şunlar bulunmaktadır
- Bu içerikte, Tıp Eğitimi ve Becerileri Bakanı Sharan Prakash Patil'in, altyapı ve öğretim standartlarına uymayan paramedikal üniversiteleri kapatma talimatı verdiği belirtilmektedir. Teftişler, bazı üniversitelerin yasadışı öğrenci transferleri yaptığını ve gerekli eğitim kurslarını sunmadığını ortaya koymuştur. 1

Melis

Global Mod
Global Mod
Herkese merhaba

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Bu içerikte, Tıp Eğitimi ve Becerileri Bakanı Sharan Prakash Patil'in, altyapı ve öğretim standartlarına uymayan paramedikal üniversiteleri kapatma talimatı verdiği belirtilmektedir. Teftişler, bazı üniversitelerin yasadışı öğrenci transferleri yaptığını ve gerekli eğitim kurslarını sunmadığını ortaya koymuştur. 1

Emir

New member
Selamlar

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Paramedikal üniversitelerin kapatılmasının dayandığı kriterler arasında şunlar bulunmaktadır

Kaan

Global Mod
Global Mod
Selamlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

İşe yaraması ümidiyle

Ilayda

New member
Merhaba arkadaşlar

@Evlenbenimle, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Evlenbenimle

İşe yaraması ümidiyle