Karnataka Govt, fakir altyapı hakkında paramedik üniversitelere karşı çatlaklar, öğretir | Dünya

Dünya, paramedik üniversitelere karşı kalite standartlarını karşılamada başarısız olan “bir prosedür açıkladı ve Tıp Eğitimi ve Becerileri Bakanı Sharan Prakash Patil, memurlara altyapı ve öğretim standartlarına karşılık gelmeyen memurları geri çekmeleri ve kapatmaları talimatını verdi.

Karnataka Govt, fakir altyapı, dersler hakkındaki paramedikal üniversiteleri bölüyor

Karnataka Govt, fakir altyapı, dersler hakkındaki paramedikal üniversiteleri bölüyor

Hareket, devlet paramedikal kurulunun gözden geçirilmesi sırasında çeşitli özel üniversitelerde ciddi gerçekleri vurgulayan memurların raporlarını izledi.

Davalar, yetersiz tesislerle sıkışık odalarda çalışan kolejleri içeriyordu – bir kurumun yüzlerce öğrenci için sadece bir mikroskobu vardı, bir diğeri uygun aydınlatma olmadan çalıştı, yetkililer Patil'e bildirdi.

Bakan ofisinin bir açıklamasına göre, birçok özel kurumun yanıltıcı derecede pembe bir imajı olduğunu vurguladı, ancak onay için başvururken, ancak yüksek bir ücret toplanmasına rağmen, yüksek kaliteli eğitim vermedi.

“566 sağlık görevlisi kolejinin 529'u özel olarak işletilmektedir ve 2024-25 akademik yılında 22.256 öğrenci onaylanmaktadır. £Üç yıllık bir kurs için yılda 20.000 £Eyalet kurumlarında 8.500 ”diyor.

Teftişler, ondan fazla kolejin yasadışı olarak öğrencileri paramedikal kurulun rızası olmadan diğer kurumlara aktardığını göstermiştir.

Ayrıca, birkaç kurumun kayıtlı kursları için gerekli öğretileri ve eğitim kurslarını sunmadığı bulunmuştur.

“Bu tür üniversiteleri incelemeden kapatın. Bu kurumlara güçlü bir mesaj göndermeliyiz,” diye hedefledi bakan ve aynı zamanda düzenleyici önlemlerden etkilenen öğrencilerin daha iyi kurumlara taşınacağından emin oldu.

Memurlara göre, Karnataka'daki paramedikal akım, tıbbi laboratuvar teknolojisi, tıbbi görüntüleme teknolojisi, sağlık müfettişi, tıbbi kayıtlar için teknoloji, operasyon tiyatrosu ve anestezi teknolojisi, diyaliz teknolojisi, oftalmik teknoloji, diş mekaniği ve diş hijyeni gibi çeşitli diploma kursları sunmaktadır.

Bu programlardan başarılı adaylar hastanelerde, tıbbi ve dişhekimliği üniversitelerinde, birincil sağlık merkezlerinde ve bölge ve vadi düzeylerinde klinik laboratuvarlarda haklı çıkarılabilir.

“Bu yaklaşım, sağlık görevlilerinin kalitesini korumayı ve öğrencilerin sağlık sektöründe gelecekteki kariyerleri için uygun eğitim almalarını sağlamayı amaçlamaktadır.”

Bu makale, metinde değişiklik yapmadan otomatik bir haber ajansı ile beslenmiştir.