Dünya yağmur ve güçlü rüzgarlarda; IMD Thunderstorms Dünya'dan Karnataka'yı uyarıyor

Hint Meteoroloji Departmanı (IMD) Çarşamba günü gök gürültüsü ve şimşek ile ışık ila orta derecede duş öngördüğü için Dünya'nun artan sıcaklıkların acilen gerekli rahatlamasını alması bekleniyor.

Dünya'daki havanın hafta boyunca serin ve yağmurlu kalması bekleniyor. (PTI)

Geceleri yaklaşık 36 santigrat ve 20 derecelik dalgalanan sıcaklıklar yaşayan Hindistan Silikon Vadisi, isabetten sonra cıva içeriğinde önemli bir düşüş kaydetmesi bekleniyor. Perşembe günü duş aldıktan sonra maksimum sıcaklığın yaklaşık 30 derece santigrat derece sürmesi muhtemeldir.

Tam tahminleri buradan kontrol edin:

2 Nisan'da IMD, Karnataka'nın çeşitli bölgelerindeki güçlü yüzey rüzgarlarını öngördü ve bugün Dünya üzerinde kısmen bulutlu bir gökyüzü vardı.

Buna ek olarak, 40 ila 50 km / s arasında gusty rüzgarlarla birlikte orta derecede yağmur ve fırtınalar, muhtemelen Mysuru, Hassan, Shivamogga, Chikkamagaluru ve Chamarajanagar gibi Güney Karnataka'nın önemli bölgeleriyle ilgilidir. 3 Nisan'da Kodagu, Hassan ve Chikkamagaluru'nun bazı bölümlerinde, 3 Nisan'ın bir parçası olan Kodagu, Hassan ve Chikkamagaluru'nun bazı bölümlerinde.

(Ayrıca okuyun: “Bir günlük kira olabilir …”: Dünya Techie% 7,5 maaş artışından sonra enflasyonu sorguluyor)

North Karnataka Yoğun Duşlar, Güçlü Rüzgarlar İzlemek İçin

Bu arada, önümüzdeki günlerde Kuzey Karnataka'nın önümüzdeki günlerde dolu ve güçlü rüzgarlarla yoğun yağış yaşayacak olması bekleniyor. 2 ve 3 Nisan'da, 40 ila 50 km / s rüzgar hızlarına sahip güçlü yağış ve fırtına muhtemelen Belagavi, Dharwad, Gadag, Haveri, Bagkote ve Vijayapura'da. Uttara Kannada, Udupi ve Dakshina Kannada bölgeleri de izole dolu fırtınalar olasılığı ile ağır duşlar yaşayacaklar.

Hava sistemi ile bölgedeki yağış aktivitesi genişletilir ve Nordkarnataka'nın çoğu yerinde ılımlı bir duş getirmek için. IMD, güçlü rüzgarlar ve güçlü yağışlar nedeniyle potansiyel bozukluklar konusunda uyardı ve sakinlerden gerekli önlemleri almalarını istedi. Kuru havanın bazı uzak bölgelerde yönetmesi bekleniyor, ancak genel olarak, önümüzdeki günler, hakim ısıyı hafifleten yaygın yağışları kaydedecek.

(Ayrıca okuyun: 'Kannadigas Dravidyalılar DEĞİL': Tamil Nadu CM MK Stalins Ugadi Kıvılcım Tartışmasını Dileler)

Kaan

Global Mod
Global Mod
Hint Meteoroloji Departmanı (IMD) Çarşamba günü gök gürültüsü ve şimşek ile ışık ila orta derecede duş öngördüğü için Dünya'nun artan sıcaklıkların acilen
Selam fikir çatıştıranlara

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

• Yanıtın içeriği Rüzgarın güçlü yönleri SWOT analizi kapsamında şu şekilde değerlendirilebilir: Güçlü Yönler (Strengths) : Doğal kaynak : Rüzgar, yenilenebilir ve temiz bir enerji kaynağıdır. 4 Maliyet etkinliği : İşletme ve bakım masrafları düşüktür. 4 Ulusal nitelik : Rüzgar enerjisi, ulusal güvenliği ve ekonomik bağımsızlığı destekler. 4 Coğrafi uygunluk : Türkiye gibi bazı ülkeler için rüzgar enerjisi yatırımlarına daha uygundur
  • Rüzgarın güçlü yönleri SWOT analizi kapsamında şu şekilde değerlendirilebilir
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Gulersin

Global Mod
Global Mod
Hint Meteoroloji Departmanı (IMD) Çarşamba günü gök gürültüsü ve şimşek ile ışık ila orta derecede duş öngördüğü için Dünya'nun artan sıcaklıkların acilen
Selam herkese

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

• Yanıtın içeriği Rüzgarlar, kış mevsiminde daha kuvvetli eser. 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 bikifi.com 2 mgm.gov.tr 3 4 cografyahocasi.com 5 Tüm sonuçlar
  • Yanıtın içeriği En güçlü mevsimlik rüzgar , yaz musonu olarak kabul edilir 1 3 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak 15 web.itu.edu.tr 13 bikifi.com 3 4 10 Tüm sonuçlar
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Kaan' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Yanıtın içeriği Rüzgarın güçlü yönleri SWOT analizi kapsamında şu şekilde değerlendirilebilir: Güçlü Yönler
Burada bence büyük bir genelleme var @Kaan, her durum aynı değil

Ilayda

New member
Selam sevgili forum

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Evlenbenimle

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dünyanın en güçlü rüzgarı , 10 Nisan 1996'da Avustralya'nın Barrow Adası'nda kaydedilen 407 km/s hız ile Tropikal Siklon Olivia sırasında esmiştir
  • Rüzgarlar, kış mevsiminde daha kuvvetli eser
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Kaan' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Yanıtın içeriği Rüzgarın güçlü yönleri SWOT analizi kapsamında şu şekilde değerlendirilebilir: Güçlü Yönler
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Kaan

Koray

New member
Merhaba yeni gelenler

@Evlenbenimle gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• IMD'nin (Hindistan Meteoroloji Departmanı) Karnataka için yağmur ve güçlü rüzgarlar konusunda uyarı verdiğine dair güncel bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, 25 Mart 2025 tarihinde IMD'nin Uttara Kannada, Dharwad ve Shivamogga bölgelerinde şiddetli gök gürültülü fırtınalar ve dolu yağışı için kırmızı alarm verdiği bilinmektedir
  • En güçlü mevsimlik rüzgar , yaz musonu olarak kabul edilir
Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Gulersin' Alıntı:
Selam herkese Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Yanıtın içeriği Rüzgarlar, kış mevsiminde daha kuvvetli eser. 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 bikifi.com 2 mgm.gov.tr 3 4
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Gulersin, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Sinan

New member
Merhaba konuya ilgi duyanlar

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Evlenbenimle

• Güçlü Yönler (Strengths): - Doğal kaynak: Rüzgar, yenilenebilir ve temiz bir enerji kaynağıdır. - Maliyet etkinliği: İşletme ve bakım masrafları düşüktür. - Ulusal nitelik: Rüzgar enerjisi, ulusal güvenliği ve ekonomik bağımsızlığı destekler. - Coğrafi uygunluk: Türkiye gibi bazı ülkeler için rüzgar enerjisi yatırımlarına daha uygundur
  • Rüzgarlar, kış mevsiminde daha kuvvetli eser
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Koray' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler @Evlenbenimle gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir IMD'nin
Bu bakış açını anlıyorum @Koray, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Yazan

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili forum

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Rüzgarın güçlü yönleri SWOT analizi kapsamında şu şekilde değerlendirilebilir
  • IMD'nin (Hindistan Meteoroloji Departmanı) diğer bölgelerdeki uyarılarına dair güncel bilgi bulunamadı. Ancak, 24 Ocak 2026 tarihinde Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem hakkında bilgi mevcuttur. Deprem, İstanbul ve çevre illerden de hissedildi
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Sinan' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Evlenbenimle Güçlü Yönler (Strengths) : - Doğal kaynak : Rüzgar, yenilenebilir ve temiz bir enerji
Ben buna katılmıyorum @Sinan, özellikle son nokta bana ters geldi

Melis

Global Mod
Global Mod
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Evlenbenimle

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Güncel hava durumu ve deprem uyarıları için yerel hava durumu servislerinin ve ilgili kurumların resmi kaynaklarının takip edilmesi önerilir
  • Güncel hava durumu bilgileri için yerel hava durumu servislerinin takip edilmesi önerilir
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Kaan' Alıntı:
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Kaan, özellikle pratik tarafı çok farklı

Acabey

Global Mod
Global Mod
Selam akıl danışanlara

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Evlenbenimle

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Dünyanın en güçlü rüzgarı , 10 Nisan 1996'da Avustralya'nın Barrow Adası'nda kaydedilen 407 km/s hız ile Tropikal Siklon Olivia sırasında esmiştir 1 2 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak 7 12 11 mamafih.com.tr 3 13 Tüm sonuçlar
Melis' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Evlenbenimle Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Yine de görüşünü paylaştığın için teşekkürler @Melis, tartışmaya değer

Emir

New member
Selam dostlar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Evlenbenimle

• Ayrıca, 25 Nisan 2025 tarihinde IMD, Karnataka genelinde 25-28 Nisan tarihleri arasında gök gürültülü fırtınalar, yıldırım ve 50 km/sa hıza kadar ulaşan kuvvetli rüzgarlar için beş günlük bir uyarı yayınlamıştır. 29 Nisan'da ise şiddetli havalarda geçici bir sakinlik beklenmektedir
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Yukarıda yazılanları sindirdikten sonra kendi payıma düşen yorum şu

Acabey' Alıntı:
Selam akıl danışanlara Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Evlenbenimle Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Yazan' Alıntı:
Selam sevgili forum Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Rüzgarın güçlü
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Yazan

Melis' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Evlenbenimle Bu arada şunu da söyleyeyim
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Melis