DK Suresh, bir kadına bağlı ve kız kardeşi gibi davranan probun önünde görünür | Dünya

Dünya: Karnataka Kongre Müdürü ve Parlamentonun Eski Üyesi (MP) DK Suresh, Dünya'daki İcra Müdürlüğü'nden (ed.) Pazartesi günü, bir kadının dahil olduğu, kız kardeşini harcamak ve yerel bir mücevherle aldatmakla suçlanan bir kadınla bağlantılı olarak ortaya çıktı.

DK Suresh (FileFoto)

Ed Suresh'i ve kardeşi ve Başbakan Yardımcısı DK Shivakumar'ı neredeyse neredeyse neredeyse bir işadamı hile yapmak için kullanan Aishwarya Gowda'nın tutuklanmasından sonra aradı. £9.82 Crore.

Görünüşünden önce Suresh Ed'in eylemlerini eleştirdi ve ajansın sorumluluğunu sorguladı. Gazetecilere verdiği demeçte, “Hem Yüksek Mahkeme hem de Yüksek Mahkemeler, Ed'in sınırlarını aştığını tespit etti. Eğer Ed bu gözlemlere rağmen dersini düzeltmezse, ülkenin demokratik sistemi risk altındadır.”

Aishwarya Gowda aleyhindeki dava sahtekarlık, kimlik ve suç gelirleri iddialarını içermektedir. 21 Haziran'da Ed tarafından, Nisan ayında birkaç yerde arama yaptıktan sonra kara para aklama kontrasepsiyonu (PMLA) altında tutuklandı ve belgelere el koyma ve neredeyse LED £2.25 crore nakit. Yetkililere göre, Dünya merkezli bir kuyumcudan altın ve para elde etmek için iki Kongre liderinin kız kardeşi olarak kendini yanlış tanıtmıştı.

Suresh'in adı kimlik değişimi nedeniyle meydana gelirken, sanıkla finansal bağlantıları reddetti. “Bu kadın ve ben arasında finansal bağlantı veya işlem yok. Sadece iki programı ziyaret etmiştim ve birkaç konuyu tartışmak için üç veya dört kez ofisimde buluştu. Ama bu davada hiçbir şey yok.” Dedi.

“Seçim bölgesinde yaşadı. Onunla tanıştım ve onunla birkaç programı ziyaret ettim. Başka bir şey yok. Aradığınız tüm bilgileri vereceğim.”

Suresh ayrıca sesinin iddia edilen sahtekarlığı gerçekleştirmek için taklit edilebileceğini iddia etti. Diyerek şöyle devam etti: “Sesimin taklit edildiği ve suçların onunla işlendiği söyleniyor. Karnataka polisi bunu inceledi ve birkaç dava polis karakoluna sunuldu. Bu soruşturmanın sonucunun farkında değilim.”

Suresh, birlikte çalıştığını iddia etti ve hukuk danışmanı ile ED ofisine geldiğini söyledi. “Anketten sonra öğreneceğim. Sorularınız soruşturmanın talimatını gösterecek. Bu, davaya bağlı olup olmadığım da açık olacak” dedi.

Ayrıca ajansın motiflerini eleştirdi. Diyerek şöyle devam etti: “Ed'in merkezi hükümetin bir bebeği gibi davrandığı açık. Ne yapacağınızı göreyim.”

DK Shivakumar gelişmelere cevap verdi ve kardeşini savundu ve davanın aldığı dikkati sorguladı. “Ed, kardeşimi birinden bir açıklamaya dayanarak çağrıştırdı. İnsanlar seçilmiş temsilcilerini ofislerinde karşılama hakkına sahipler. Tüm soruları cevaplamaya hazır.”

Shivakumar da Ed ile kendi deneyimine atıfta bulundu. Diyerek şöyle devam etti: “Soruşturma ile karşılaşmaya hazırız. Bana karşı gönderilen Ed davasına ne oldu? Kimse kurtarmaya gelmedi ve sonunda yargıdan adalet aldım.”

Seçici medya raporlaması olarak adlandırdığı şeyi söyledi ve şöyle dedi: “Medya neden bu kadar önemli bir gelişme olarak yansıtıyor? Asla vurgulamayan bazı hikayeler var, ama bunu vurgulamayı seçiyorlar.”

BJP Vijayendra Eyaleti Başkanı ve Muhalefet Müdürü R Ashok, Suresh iddiaları hakkındaki bir yoruma cevap vermedi.