Dang humması vakalarının arttığı bir dönemde, Karnataka bakanı yetkililere enfekte kişileri izleme talimatı verdi | Dünya

Karnataka Sağlık Bakanı Dinesh Gundu Rao Cuma günü yetkililere dang humması enfeksiyonu olan kişileri 14 gün boyunca izlemeleri talimatını verdi ve şehir yönetimi ile Dünya sağlık departmanından şehirdeki vektör kaynaklı hastalığı kontrol altına almak için tüm önleyici tedbirleri almasını istedi.


Artan dang humması vakalarının ortasında, Karnataka bakanı yetkililere enfekte kişileri izleme talimatı verdi

Rao, Yelahanka'daki dang hummasının sıcak noktalarını ziyaret etti ve şehirde hastalığın kontrol altına alınmasına daha fazla dikkat edileceğini söyledi.

ayrıca oku – Dünya mahkemesi cinayet zanlısı Darshan'ın hapiste ev yapımı yemek talebini reddetti

“Bazı ilçelerde dang humması vakalarının sayısı azaldı. Eyaletteki toplam dang humması vakalarının yüzde 50'sini Dünya oluşturuyor. Bu nedenle BBMP'ye (Bruhat Dünya Mahanagara Palike) ve Dünya'daki sağlık departmanı yetkililerine dang hummasına daha fazla dikkat etmeleri ve onu kontrol altına almaları yönünde talimat verdim” dedi.

Bakan, Yelahanka seçim bölgesindeki Singakanahalli Gram Panchayat'ta dang hummasını önleme mitingine katıldı. Ayrıca dang humması konusunda farkındalık yaratmak için okulları ziyaret etti.

Rao, sağlık departmanının dang hummasını kontrol altına almak için sürekli çaba gösterdiğini ve vakaların gelecek aydan itibaren azalmasının beklendiğini söyledi.

10 bölgedeki dang hummasının sıcak noktalarına müdür yardımcısı düzeyinde memurlar gönderilecek. Yetkililer, 29 Temmuz'dan itibaren iki gün boyunca sıcak noktaları ziyaret edecek ve dang humması kontrol önlemlerinin uygulanmasına özellikle dikkat edecek. İkiden fazla pozitif vaka bildirildiğinde dang humması sıcak noktasının belirlendiğini söyledi.

“Daha fazla vaka tespit edilirse ateş klinikleri açılacak ve ateşi olan herkese dang humması testi yapılacak” dedi.

Sağlık bakanlığı bültenine göre 1 Ocak ile 25 Temmuz arasında 16.038 kişinin dang humması testi pozitif çıktı. Bunlardan 12 bin 709 kişi iyileşti, 3 bin 319'u aktif vaka, 2 bin 655'i evde, 641'i ise hastanede tedavi görüyor.

Vektör kaynaklı hastalık bu yıl eyalette şimdiden 10 kişinin ölümüne neden oldu.

Sağlık bakanı eyalette hiçbir Nipah virüsü vakasının tespit edilmediğini söyledi. Virüsün Kerala'da bildirilmesi nedeniyle komşu eyaletin sınırındaki bölgelerde dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

“Eyaletten Kerala'ya giden tüm yolculara dikkatli olmaları konusunda bir uyarıda bulunduk. Sadece kesinlikle gerekliyse seyahat edin” dedi.

Bakan, “Eyalette yakın zamanda Zika virüsü tespit edildi. O kadar da tehlikeli değil. Ama Nipah konusunda dikkatli olmalısın. Sağlık Bakanlığı da bu konuda önlem alacaktır.”

Daha sonra “X”te şu paylaşımı yaptı: “Miting sırasında evlerin etrafındaki suyun durgunluğunun önlenmesinin, tank, syntex konteyner ve varillerin temizliğinin sağlanmasının önemini vurguladım. Bu önlemler dang hummasının yayılmasını engellemek için çok önemlidir. Ayrıca herkesi ateş gibi belirtiler görülmesi halinde derhal tıbbi yardıma başvurmaya ve hastanede test yaptırmaya davet ettim.”