BJP Milletvekili Yatnal, Karnataka bakanının karısı hakkında “Pakistan'ın yarısı” sözü nedeniyle kefaletle serbest bırakılamayan tutuklama emriyle kar

17 Eki 2024 17:16 IST


Dava, Yatnal'ın Tabassum Rao hakkında Dinesh Gundu Rao'nun ailesinde “yarı Pakistan” olduğunu öne sürdüğü iddia edilen yorumlarından kaynaklanıyor.


Dünya'daki bir mahkeme, Karnataka Sağlık Bakanı Dinesh Gundu Rao'nun karısı hakkında yaptığı iddia edilen yorumlar nedeniyle açılan davayla bağlantılı olarak duruşmaya gelmemesi üzerine BJP milletvekili Basanagouda Patil Yatnal hakkında kefaletle serbest bırakılamayan bir tutuklama emri çıkardı.


MLA Basanagouda Patil Yatnal. (HT dosyası)

PTI'nin haberine göre dava, Yatnal'ın Tabassum Rao hakkında Dinesh Gundu Rao'nun ailesinde “yarı Pakistan” olduğunu öne sürdüğü iddia edilen yorumlarından kaynaklanıyor.

Yanıt olarak Tabassum Rao, Yatnal'a karşı bir dilekçe sundu ve Karnataka Eyaleti Kadınlar Komisyonu'na BJP'nin sosyal medya hücresine karşı şikayette bulunarak onu kendisi hakkında aşağılayıcı sözler söylemekle suçladı. Siyasetle ilgisi olmayan Rao, siyasi tartışmalarda hedef alınmaktan duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

Kadınlara saygı duymanın önemini vurguladı ve yorumların toplumsal imalarını kınadı. Siyasi farklılıkların aile üyelerine yönelik kişisel saldırılara yol açmaması gerektiğini açıkladı. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 28 Ekim'e erteledi.

₹1.000 crore açıklama durumu.


Polis, büyük bir liderin kendisini görevden aldığı yönündeki beyanı nedeniyle Yatnal hakkında bir dava daha açtı ₹Eyaletteki Kongre hükümetini devirmek için 1000 crore.

PTI'nin bildirdiğine göre, Karnataka Pradesh Kongre Komitesi Genel Sekreteri S. Manohar'ın şikayeti üzerine harekete geçen High Grounds Polisi, Bharatiya Nyaya Sanhita'nın 192. Bölümü kapsamında, başkalarının isyanı kışkırtmak amacıyla kötü niyetli veya ahlaksız provokasyonuyla ilgili bir dava kaydetti.

Yatnal, Davangere'de partisinin “büyük bir liderinin” Kongre hükümetini devirmek ve başbakan olmak için büyük miktarda para ayırdığını iddia etmişti. Ancak “büyük liderin” ismini açıklamadı.

Yatnal'a yanıt veren Karnataka İçişleri Bakanı G. Parameshwar, toplanan insanlardan haberi olmadığını söyledi ₹Eyalet hükümetini istikrarsızlaştırmak için 1.000 Crore.

(Ayrıca Okuyun: Karnataka BJP MLA Yatnal ' için rezerve edildi ₹Kongre hükümetini devirmek için 1.000 crore (Açıklama)

(PTI girişleriyle)



Her büyük vuruşu yakalayın…

Daha fazlasını gör