Son Hintli

PaPaĞaN

New member
Berlin–Bu haftanın öne çıkanları? Açıkça görülüyor ki: Berlin Yeşilleri'nin eyalet partisi konferansında, en iyi aday Bettina Jarasch'a çocukken ne olmak istediğinin sorulması. Jarasch'ın kendiliğinden “Kızılderili şefi” demesi delegeler arasında büyük bir tepkiye neden oldu. Çünkü “Hintli” kelimesi uzun süredir Berlin Yeşilleri tarafından yasaklanmıştı. Doğru ifade şöyle olmalıdır: “Yerli Amerikalılar.” Bettina Jarasch daha sonra kendisine şok olduğunu ifade etti, pişmanlıkla “düşünülmeyen çocukluk anılarından” bahsetti ve şöyle dedi: “Benim de hâlâ öğrenecek çok şeyim var.” Bu bana, komünist sapkınların alenen kınadığı 1950'lerdeki Stalinist göstermelik duruşmaları hatırlattı. Sibirya'ya sürgün edilmekten kaçınmak zorunda kaldılar. Bunun Bettina Jarasch'ın çocukluğuyla ilgili olması ilginçtir; burada “Kızılderili şefi” kelimesi kulağa muhtemelen “tam tahıllı ekmek” kelimesi kadar zararsız geliyordu.

Ancak görünen o ki, mevcut doktrine uymuyorsa hafıza da artık yasaklanmış durumda. Peki Bettina Jarasch hem çocukluk anılarına hem de partisinin aktivistlerine karşı dürüst olmak isteseydi ne söylemeliydi? Belki, “Kızılderili lideri olmak istedim.” Ama bu kulağa oldukça çılgınca gelmiyor mu (kültürel ödenek bir yana)? Yoksa çocukluğunu hemen mi düzeltmeliydi mesela: “Yedi yaşımdayken cinsiyet temsilcisi olmak istiyordum.” Delegeleri rahatsız edenin sadece Hintliler olmasını da ilginç buluyorum.

Peki şef? Yeşil partili kadınlar için en iyi adaylarının erkek lider olmak istemesi kabul edilebilir mi? Cinsiyetçilik konusu elbette Yeşiller'in devlet partisi konferansında da tartışıldı. Orada da görünüşe göre Stalinist göstermelik duruşmalardan bir miktar ilham alınmış. Erkek adaylar kendilerini neden örneğin göçmen kökenli genç bir kadından daha uygun gördüklerini kamuoyuna açıklamak zorundaydı. Ayrıca tüm erkeklerin, erkekliklerini daha önce eleştirel bir şekilde inceleyip incelemediklerine dair bir açıklama yapmaları gerekiyordu.

Kulağa tamamen uydurma ve ürkütücü geldiğini biliyorum ama hepsi doğru. Yemin ederim! Çünkü bu aktivistler temelde ebedi faillerden ve ebedi kurbanlardan oluşan dünyayı böyle görüyorlar. Onların gözünde biz insanlar bireyler değiliz, daha ziyade kendi çıkarları için mücadele eden bir cinsiyet grubunun veya etnik grubun üyeleriyiz. Beyaz bir adam iyi olamaz, göçmen kökenli genç bir kadın da kötü olamaz.

Zamanımızın en önemli düşünürlerinden biri olan psikolog ve Harvard profesörü Steven Pinker, uyanık aktivistlerin (evet kendilerine uyanık diyorlar) ülkeyi kasıp kavurduğu Amerika'da işlerin bu kadar ileri gitmesine izin vermememiz konusunda biz Avrupalıları uyarıyor. bölücü yolları Terör yayılacak ve herhangi bir diyaloğu veya uzlaşmayı imkansız hale getirecektir. Kendileri gibi düşünmeyen herkesi düşman ilan eden din bağnazlarıdırlar. Irkçılığa ve cinsiyetçiliğe karşı mücadele ettiklerini iddia ediyorlar ve kendileri de var olan en kötü ırkçılar ve cinsiyetçiler. Bütün bunlar beni gerçekten korkutuyor. Sadece beyaz bir adam olduğum için değil, bir şekilde kendi adıma düşünmeye alıştığım için. Bu arada, çocukken hep kovboy olmak istemiştim, bu da muhtemelen Yeşiller Partisi konferansında vurulmam için yeterli olurdu.