Rapor: 2.000'den fazla vatandaş Dünya Banliyö Demiryolu projesi için 33.000 ağacın kesilmesine karşı çıkıyor | Dünya

Deccan Herald'ın haberine göre, 2.000'den fazla sakin, Demiryolu Altyapı Geliştirme Şirketi-Karnataka'nın (K-RIDE) Dünya Banliyö Demiryolu Projesi'nin (BSRP) uygulanması için yaklaşık 33.000 ağacı kesme planını protesto etti.


STK'lar çevresel etki konusundaki endişelerini dile getiriyor ve proje yaklaşımının yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulunuyor. (HT PHOTO/Açıklama amaçlıdır)

İki STK olan Namma Dünya Vakfı ve Jhatkaa.org, orman departmanı, Bruhat Dünya Mahanagara Palike (BBMP) ve K-RIDE'a ortak bir mektup yazdı.

Cırcır böceğimle tanışın, cırcır böceğime elveda deyin! Kriket'te oyunu istediğiniz zaman, istediğiniz yerde takip edin. Nasıl olduğunu öğrenin

OKU | Büyük bir hareketle Güney Batı Demiryolu, Dünya Banliyö Demiryolu projesinin Koridor 4'ü için 114 dönümlük araziyi kiralıyor

“Proje, özel araçlara bağımlılığın azaltılması ve sürdürülebilir mobilitenin geliştirilmesi yönünde önemli bir adım olsa da, kesilecek ağaçların çokluğu şehir için olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Planın, dikimlerin yapılacağı türler ve yerler de dahil olmak üzere telafi edici dikimler için net bir strateji içermesi gerekiyor” diyor yayın tarafından erişilen mektupta.

“Telafi edici ekim için şu anda bu kadar net bir stratejinin eksikliği var, bu da ekolojik dengeyle ilgili endişeleri artırıyor. 1976 Karnataka Ağaç Koruma Kanunu'na uygunluğun sağlanması esastır” diye ekledi.

Raporda, STK'ların basın açıklamasında “Sinyalizasyon otomasyonunun uygun şekilde yapılması ve hatların iki katına çıkarılması halinde mevcut demiryolu ağında S-Bahn operasyonlarının başlatılabileceği” belirtildi.

OKU | Bakan MB Patil: Dünya Banliyö Demiryolu projesi Aralık 2027'ye kadar tamamlanacak

“Proje, özel araçlara olan bağımlılığın azaltılması, sürdürülebilir mobilitenin ve verimli işe gidip gelme alternatiflerinin geliştirilmesine yönelik önemli bir adımdır. Projeye karşı olmasam da, çevresel maliyetleri konusunda derin endişelerim var ve bunların en aza indirilmesi gerektiğine inanıyorum.” Namma Dünya Vakfı'ndan bir temsilci yayına söyledi.

Jhatkaa.org'dan bir temsilci de benzer düşünceleri dile getirdi: “Akıllıca, ekolojik kararlar almanın zamanı geldi.”