Karnataka CM Demiryolu Bakanı'nı Nisan ayında Gadag Kustagi Demiryolu Hattı'nı açmaya çağırıyor | Dünya

Carnataka Siddaramaiah Başbakanı Dünya, Demiryolu Bakanı Ashwini Vaishnaw'dan Nisan ayında yüksek beklenen Gadag-Talkal Junction-Kustagi demiryolu hattının açılmasını planlamasını istedi.

Karnataka CM Demiryolu Bakanı'nı Nisan ayında Gadag Kustagi Demiryolu hattını açmaya çağırıyor

Ayrıca demiryolu bakanından, Karnataka'nın gelişimine yıllarca süren katkılarına atıfta bulunarak, bu vesileyle saygın bir konuk olarak Rajya Sabha'daki muhalefet liderini yüklemesini istedi.

Demiryolu Bakanı'na bir mektupta Siddaramaiah, demiryolu altyapısının ekonomik büyüme, bölgesel bağlantı ve sosyal kalkınma için genişlemesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Bu vizyonla, Mumbai-Karnataka ve Kalyana Carnataka bölgeleri arasında önemli bir bağlantı kurmak için 2013/14 demiryolu bütçesindeki Gadag-Wadi Demiryolu Hattı projesi onaylandı.

275 km'nin üzerinde bu uzun vadeli proje ve maliyetleri tahmin ediyor £Yetkili, 22.000 crore Karnataka'daki ticaret, hareketlilik ve ekonomik entegrasyonu önemli ölçüde güçlendirmeli.

“Size Gadag-Talkal-Kustagi'den 60 km'lik rotanın ve Wadi'den Shahapur'a 45 km'lik rotanın artık şirket için hazır olduğunu söylemekten memnuniyet duyuyorum. Bu bölgelerdeki insanlar demiryolu hizmetlerinin başlangıcı konusunda heyecan duyuyorlardı ve indirimlerinin daha fazla gecikme olmadan gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.”

“Eyalet hükümetinin önemli katkısı göz önüne alındığında, Koppal bölgesi Yelburga Stadt'taki açılışın Nisan 2025'te yapılacağını öneriyorum.”

Siddaramaiah, Karnataka hükümetinin projeyi desteklemede “proaktif” ve “temel” rolünü vurguladı.

Ona göre, eyalet hükümeti toplam proje maliyetlerinin yüzde 50'sini karşıladı ve 6.000 dönümlük arazinin satın alınmasını tam olarak finanse etti ve bu da altyapının geliştirilmesine sarsılmaz taahhüt gösterdi.

“Demiryolu Bakanlığı'nın makul önceliğe karşılık geleceğine inanıyorum. Lütfen açılış için uygun bir tarih onaylayın ve demiryolu yetkilileriyle işbirliği içinde gerekli anlaşmaları koordine etmemizi sağlıyor.” Dedi.

Buna ek olarak, Siddaramaiah şunları ekledi: “Demiryolları Dışişleri Bakanı bu öneriyi düşünmek için bilgilendirdim. Olumlu tepkinizi ve açılış planının erken onaylanmasını dört gözle bekliyorum.”

Bu makale, metinde değişiklik yapmadan otomatik bir haber ajansı ile beslenmiştir.

Yazan

Global Mod
Global Mod
Carnataka Siddaramaiah Başbakanı Dünya, Demiryolu Bakanı Ashwini Vaishnaw'dan Nisan ayında yüksek beklenen Gadag-Talkal Junction-Kustagi demiryolu hattının
Selam gençler

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Evlenbenimle

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Karnataka hükümeti, projenin toplam maliyetinin %50'sini karşılamış ve 6.000 dönümlük arazi alımını finanse etmiştir

Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Emir

New member
Carnataka Siddaramaiah Başbakanı Dünya, Demiryolu Bakanı Ashwini Vaishnaw'dan Nisan ayında yüksek beklenen Gadag-Talkal Junction-Kustagi demiryolu hattının
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Evlenbenimle

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Siddaramaiah, bu açılışın Karnataka'nın ekonomik büyümesi, bölgesel bağlantısı ve sosyal gelişimi için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. 275 km uzunluğundaki projenin 22.000 crore (yaklaşık 2.200 milyar TL) maliyetle tamamlanması bekleniyor

Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Yazan' Alıntı:
- Karnataka hükümeti, projenin toplam maliyetinin %50'sini karşılamış ve 6.000 dönümlük arazi alımını finanse etmiştir
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Yazan

Gulersin

Global Mod
Global Mod
Selam düşünce insanları

@Evlenbenimle, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Karnataka Başbakanı Siddaramaiah, 27 Mart 2025 tarihli bir mektupta Demiryolu Bakanı Ashwini Vaishnaw'dan, Gadag-Talkal Junction-Kustagi demiryolu hattının açılışını Nisan 2025'te yapmasını istedi

Yazan' Alıntı:
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Yazan, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Melis

Global Mod
Global Mod
Selam düşünce insanları

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Evlenbenimle

Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Yazan' Alıntı:
Burada altını çizdiğin nokta kritik @Yazan, çoğu kişi bunu atlıyor

Acabey

Global Mod
Global Mod
Herkese iyi günler

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Evlenbenimle

Yazan' Alıntı:
Bu tartışmanın gündemde olması normal @Yazan, konu sıcak

Ilayda

New member
Selam sevgili forum

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Evlenbenimle

Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Konu ve cevapları birleştirince bence hissedilen ana şey bu

Acabey' Alıntı:
Herkese iyi günler Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Acabey, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Gulersin' Alıntı:
- Karnataka Başbakanı Siddaramaiah, 27 Mart 2025 tarihli bir mektupta Demiryolu Bakanı Ashwini Vaishnaw'dan, Gadag-Talkal Junction-Kustagi demiryolu hattının açılışını Nisan 2025'te yapmasını istedi
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Gulersin, özellikle pratik tarafı çok farklı

Melis' Alıntı:
Selam düşünce insanları Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Evlenbenimle Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende Burada altını çizdiğin nokta
Ben böyle düşünmüyorum açıkçası @Melis, özellikle uygulama kısmında durum farklı