Dünya: Özel okullar, harç ödemedikleri için çocukları 'karanlık odalara' kilitliyor, ebeveynler iddia ediyor | Dünya

16 Aralık 2024 15:51 IST

Milli Eğitim Bakanlığı bu tür uygulamalara karşı özel okullara sert bir uyarıda bulundu.

Dünya'daki ebeveynler, çocukların geç ücret ödemeleri, gecikme ve uygunsuz davranışlar da dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle ceza olarak karanlık odalara kilitlendiğini iddia ederek özel bir okula karşı ciddi iddialarda bulundu.

Olay kentteki birçok okulda da yaşandı.

Asianet News'e göre olay, Mysore Yolu üzerinde bulunan Orchid International School da dahil olmak üzere şehirdeki birçok okulda bildirildi.

Yayına göre, ebeveynlerinin iddiasına göre ücretlerini zamanında ödemeyen çocuklar karanlık, izole odalara kilitlendi; bazılarının okul saatleri sırasında karanlık bir kütüphaneye yerleştirildiği bildirildi. Bazı ebeveynler, çocuklarının deneyimlerini anlattıklarında okul personelinin daha da sert muamelesiyle karşılaştıklarını iddia etti.

(Ayrıca Okuyun: Dünya Polisi Nikita Singhania'yı tek bir aramada bulmayı başardı. İşte nasıl yapılacağı)

İddialar, hem Milli Eğitim Bakanlığı'na hem de Çocuk Güvenliği ve Koruma Bakanlığı'na resmi şikayetlerde bulunulmasına yol açtı. Veliler, okulun ruhsatının iptal edilmesi ve kara listeye alınmasıyla ilgili derhal işlem yapılmasını talep ediyor.

Raporda, ebeveynlerin yalnızca son iki hafta içinde altı çocuğunun tüm gün boyunca hiçbir ışık ya da olanak bulunmayan karanlık bir odada tutulduğunu bildirmesinin, çocukların sağlıkları üzerindeki olası uzun vadeli etkiler konusunda yaygın endişelere yol açtığı belirtildi.

(Ayrıca Okuyun: Siddaramaiah Haber kanıtını iddia ediyor ₹BJP Şefine 150 Crore Rüşvet İddiası (Vijayendra Tarafından)

Milli Eğitim Bakanlığı cevap verdi

Asianet News'in raporuna göre, şikayetlere yanıt olarak eğitim bakanlığı özel okullara bu tür uygulamalara karşı güçlü bir uyarıda bulundu. Yetkililer, iddiaların doğrulanması halinde konuyu kapsamlı bir şekilde araştıracakları ve gerekli önlemleri alacakları konusunda kamuoyuna güvence verdi. Bakanlık ayrıca ebeveynleri benzer olayları araştıracak olan yerel polise bildirmeye çağırdı.

(Ayrıca Okuyun: Dünya yarın 2010'dan bu yana en soğuk Aralık gecesine tanık olacak: Rapor)

Her büyük vuruşu yakalayın…

Daha fazlasını gör