Çalışmayan Usb Nasıl Açılır ?

Koray

New member
1. USB'nin Bağlantı Noktalarını Kontrol Edin

Çalışmayan bir USB sürücüsüyle karşılaştığınızda, ilk adım olarak bağlantı noktalarını kontrol etmek önemlidir. Öncelikle, USB sürücüyü farklı USB bağlantı noktalarına takmayı deneyin. Bilgisayarınızda genellikle birden fazla USB portu bulunur ve bazen sürücüyü farklı bir porta takmak sorunu çözebilir. Ayrıca, USB kablosunu ve bağlantı noktalarını görsel olarak inceleyin. Eğer kırık bir pin veya kirli bir bağlantı noktası varsa, bu da soruna neden olabilir.

2. USB Sürücüyü Farklı Bir Cihaza Takın

USB sürücünüz çalışmıyorsa, sorunun bilgisayarınızdan mı yoksa sürücüden mi kaynaklandığını belirlemek için sürücüyü farklı bir cihaza takmayı deneyin. Başka bir bilgisayar, dizüstü bilgisayar veya hatta akıllı TV gibi başka bir cihaza takarak sürücünün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Bu, sürücünün fiziksel olarak sağlam olup olmadığını ve sorunun cihazınızla mı yoksa sürücüyle mi ilgili olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir.

3. Sürücüyü Yeniden Bağlamak İçin Aygıt Yöneticisini Kontrol Edin

Bazı durumlarda, USB sürücüsü sorunları Aygıt Yöneticisi'nde belirtilebilir. Aygıt Yöneticisi'ni açarak USB sürücüsünün durumunu kontrol edin. Eğer sürücü burada listelenmiyorsa veya bir sorun varsa, sağ tıklayıp "Sürücüyü Kaldır" seçeneğini seçin. Ardından sürücüyü çıkartın ve tekrar takın. Bu, sürücünün yeniden tanınmasına ve sorunun giderilmesine yardımcı olabilir.

4. Sürücüyü Disk Yönetimi'nde Yeniden Biçimlendirin

Eğer USB sürücü fiziksel olarak sağlam görünüyorsa ancak hala çalışmıyorsa, Disk Yönetimi'nde yeniden biçimlendirme işlemiyle sorunu çözebilirsiniz. Başlat menüsünden "Disk Yönetimi"ni aratarak veya Denetim Masası'ndan "Yönetim Araçları"na giderek Disk Yönetimi'ni açın. Burada, USB sürücünüzü sağ tıklayıp "Biçimlendir" seçeneğini seçerek yeniden biçimlendirme işlemine başlayabilirsiniz.

5. Veri Kurtarma Yazılımlarını Deneyin

Eğer USB sürücü hala çalışmıyorsa ancak içindeki verilere erişmeniz gerekiyorsa, veri kurtarma yazılımları işinize yarayabilir. Birçok ücretsiz veya ücretli veri kurtarma yazılımı mevcuttur ve bu yazılımlar sürücünüzdeki verileri kurtarmanıza yardımcı olabilir. Ancak, bu tür yazılımları kullanırken dikkatli olmalı ve güvenilir kaynaklardan indirmelisiniz.

6. Profesyonel Yardım Alın

Eğer yukarıdaki adımları uygulamanıza rağmen USB sürücünüz hala çalışmıyorsa ve içindeki veriler önemliyse, profesyonel bir veri kurtarma hizmetinden yardım almayı düşünebilirsiniz. Profesyonel veri kurtarma şirketleri genellikle özel ekipman ve uzmanlık gerektiren karmaşık veri kurtarma işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bu şekilde, verilerinizi kaybetme riskinizi en aza indirebilirsiniz.