Berlin–Uzun zamandır beklenen bir affın reddedilmesi gibi, bu haftanın karantina haberleri de başkentin covid kasvetini deldi. Şimdilik durum aynı; dışarıda sosyalleşme şansının olmaması, ne kadar şikayet etsek de işe yaramıyor.
O zaman daha ağır silahların elbette sıvı halde ortaya çıkarılması gerekiyor. Borchardt'ın “Fransız 47″si, ünlü “Fransız 75″i anımsatıyor ve adı sayesinde belli bir etki vaat ediyor. Kükreyen Yirmili yıllarda (100 yıl önceki en muhteşemi) popüler hale gelen şampanya kokteylinin, adını Birinci Dünya Savaşı'nda kullanılan 75 milimetrelik Fransız topçu silahından aldığı söyleniyor. Boom!
Ulf Klotz, “Fransız 75'i bugün hala kokteyl menülerinde bir klasik” diyor. Thüringen'de doğdu, 1990'ların başında Berlin'e geldi ve 1996'dan beri Borchardt'ta çalışıyor. Efsanevi içkinin kendi versiyonuna, Mitte'deki Franzen Straße'deki Borchardt ev numarasını temel alarak hızla 47 sayısını verdi.
Kompozisyonu “İçeceğin temeli olan bergamotu sakladım” diye açıklıyor. Meyve önemli bir rol oynar çünkü turunçgil tazeliğinin yanı sıra tipik acı notasını da getirir. “Bergamot İtalya'da yetişiyor, oradaki hasadın yüzde 90'ı parfüm sanayine gidiyor. Gerisini biz satın alacağız” diye espri yapıyor Klotz. Borchardt'ta yılda iki kez taze bergamot şurubu yapılıyor. Klotz yine yeni bir tane yaptı çünkü işler böyle devam ederse hazırlıklı olmalısınız. Elbette ekibi bunu sabırsızlıkla bekliyor. Bu arada Borchardt'tan gelen şnitzeli bize ulaştırmaya devam edeceğiz ve ayrıca kendi karışık “French 47”mizi de hazır bulunduracağız. À oy santé!
Fransızca 47
O zaman daha ağır silahların elbette sıvı halde ortaya çıkarılması gerekiyor. Borchardt'ın “Fransız 47″si, ünlü “Fransız 75″i anımsatıyor ve adı sayesinde belli bir etki vaat ediyor. Kükreyen Yirmili yıllarda (100 yıl önceki en muhteşemi) popüler hale gelen şampanya kokteylinin, adını Birinci Dünya Savaşı'nda kullanılan 75 milimetrelik Fransız topçu silahından aldığı söyleniyor. Boom!
Ulf Klotz, “Fransız 75'i bugün hala kokteyl menülerinde bir klasik” diyor. Thüringen'de doğdu, 1990'ların başında Berlin'e geldi ve 1996'dan beri Borchardt'ta çalışıyor. Efsanevi içkinin kendi versiyonuna, Mitte'deki Franzen Straße'deki Borchardt ev numarasını temel alarak hızla 47 sayısını verdi.
Kompozisyonu “İçeceğin temeli olan bergamotu sakladım” diye açıklıyor. Meyve önemli bir rol oynar çünkü turunçgil tazeliğinin yanı sıra tipik acı notasını da getirir. “Bergamot İtalya'da yetişiyor, oradaki hasadın yüzde 90'ı parfüm sanayine gidiyor. Gerisini biz satın alacağız” diye espri yapıyor Klotz. Borchardt'ta yılda iki kez taze bergamot şurubu yapılıyor. Klotz yine yeni bir tane yaptı çünkü işler böyle devam ederse hazırlıklı olmalısınız. Elbette ekibi bunu sabırsızlıkla bekliyor. Bu arada Borchardt'tan gelen şnitzeli bize ulaştırmaya devam edeceğiz ve ayrıca kendi karışık “French 47”mizi de hazır bulunduracağız. À oy santé!
Fransızca 47
- 3 cl Cin Bruderkuss
- 1 cl limon suyu
- 1 cl bergamot şurubu
- 1,5 cl lauter şekeri (sıvı şeker kamışı)
- 10 cl Winzer Riesling köpüklü şarap Hummel/Kurpfalz
- Organik portakal ve defne dalı
- Cin, limon suyu, bergamot şurubu ve şekeri buz üzerinde çalkalayıcıda çalkalayın ve önceden soğutulmuş şampanya bardağına dökün. Bardağı köpüklü şarapla doldurun. Portakalın kabuğunu çıkarın ve ekleyin. Son olarak taze defne yaprağı sapıyla süsleyin. Bu arada: Bergamit şurubu da içecek mağazalarında hazır olarak satılıyor.