Amsterdam'daki Indian Techie, City'nin Dünya'dan 3X daha pahalı olduğunu söylüyor: 'Arkadaşlar bana Europoor adını verdi' | Dağıtım

Amsterdam'da altı ay geçirdikten sonra, Dünya'dan bir teknoloji uzmanı X hakkında açık bir konu açıkladı ve Hollanda'ya taşındığından beri hayatının nasıl değiştiğini ayrıntılı olarak açıkladı. Techie Pratim Bhosale, Amsterdam ve Dünya arasında hızla çekişen – neredeyse 800.000 görüntüleme ve deneyimleriyle rezonans olan kullanıcıların tepkileri arasında bir karşılaştırma sundu.

Pratim Bhosale, Dünya'dan Amsterdam'a taşındıktan sonra hayatının nasıl değiştiğini açıkladı (Instagram/Pratimbhosale_)

(Ayrıca okuyun: “Bunu 4'te aç ya da kovuldunuz”: Techie zehirli bir işyeri puanı paylaşıyor -45 gün sonra işi kullanıyor)

Kira: “Açlık Oyunları Gibi”

Bhosale, çoğu göçmenin mücadele etmesi gereken yanıtla başlığına başladı. “Kira, iyi bir alanda yatak odası olan bir daire için ayda yaklaşık 2.000 € 'dır.” “Kiralık bir daire bulmak son derece zor (açlık oyunları seviyesi). Satın almak için daha hafif.” Ancak Hindistan'ın aksine, Hollanda'daki kiracı koruma yasalarını tahmin etti.

Yemek ve Yemek

“Taze ürünler. Zepto veya Swikgy'yi hiç özlemiyorum,” dedi yerel süpermarketler Jumbo ve Albert Heijn hakkında yorum yaparak. İki yıl boyunca aylık gıda faturanız, Dünya'da maliyetlerden üç kat daha yüksek olan 500 € civarındadır, ancak yüksek kaliteli toptan yiyecekler için değerdir. Ayrıca hafta sonu çiftçileri hakkında övgü ve ona “ziyaret için sevinç” dedi.

Restoranlar ve Kafeler: İyi, ancak Hint mutfağı için değil

Bhosale anlaşması Amsterdam'da yemek pahalı olabilir. “İyi bir yemek için iki için 50 € … sandviçler veya yemekler 7-15 € maliyeti.” Uluslararası mutfaklardan hoşlanırken, Hint restoranlarını “temel ve turistik” buldu. Şaşırtıcı bir şekilde, Dünya için benzer bir şekilde kafeler buldu ve iki tatlı ve çay için 13 € harcadı.

Toplu Taşımacılık: Dünya'ya Bir Nimet

Amsterdam'daki toplu taşıma onun için bir oyuncuydu. “Amsterdam bir nimettir,” diye vurguladı, aşırı kalabalık otobüslerin ve tacizin anılarına atıfta bulundu. Özel bisiklet izleri ve peyzaj feribotları ile birlikte şehrin temiz ve dakik otobüslerini, tramvaylarını ve metrolarını övdü.

Sağlık Hizmetleri: Büyük bir hayal kırıklığı

Ancak, her şey pembe değil. “Kırık,” diye açık bir şekilde Hollanda Sağlık Hizmetleri hakkında. Altı ay sonra bile bir pratisyen hekim alamadı. “Tüm tedavilerim için Hindistan'a gideceğim,” diye itiraf etti, önleyici bakım eksikliğinden ve sistemin ataletinden şikayet etti.

Doğa ve Fitness: Önemli olan avantajlar

Amsterdam'ın temiz parkları ve temiz havası hakkında “Hareket etmemin ana nedenlerinden biri,” dedi. Ayrıca şehirde bir yaşam biçimi olduğunu da gözlemledi. “Neredeyse herkes Jacked. Spor salonumda en az toplanan biriyim,” diye şaka yaptı.

(Ayrıca okuyun: Indian Techie, Google'a nasıl staj yaptığına dair ayrıntılı bir makaleyi böler, şirket cevapları)

İş ve Ödeme: Kâr Tutkusu

İş fırsatları Dünya'dan daha az olabilir ve teknik maaşlar sadece 100.000 avroyu geçersiz kılar, ancak insanları “daha tutkulu buldular … bunu” paradan “daha” sanat “yapmaktı. İş kanunları çalışan dostu, ancak çok iş değil.

Genel Mutluluk: Kişisel Bir Zafer

Zorluklara rağmen, Bhosale'nin mutluluk endeksi gelişti. “Daha fazla gülümsüyorum,” dedi. “Daha disiplinli oldum. Daha çok çıkıyorum. İşe gitmeyi seviyorum.” Ayrıca, Hintli arkadaşlarının ona nasıl şaka bir şekilde “Avrupa” dediğini açıkladı çünkü daha yüksek yaşam maliyetlerine ve mütevazı yaşam tarzlarına sahipler. “Hepsi” Takvimimi kontrol et “şimdi arkadaşlarla tanışmadan önce. Destekleyici bir partnerle, “10xd” deneyimine sahip, fark etti ve çok kültürlü bir ortamda azınlık olduğu için Hint köklerine daha fazla bağlı hissediyor.

Katılımınıza bir göz atın:

İş parçacığınız kullanıcılardan güçlü bir şekilde tepki gösterdi. Bir yorumcu şöyle dedi: “Bu çok dengeli bir tutum – dürüstlüğü sev!” Başka biri fark etti: “Sağlık sistemindeki gerçeklik sert bir şekilde çarptı!” Bir diğeri ekledi: “Birisinin hem iyi hem de kötü nasıl dediğini görmek canlandırıcı.”