Rüzgar Türbini Sistemleri Hangi Malzemelerden Oluşmaktadır

Rüzgar türbini sistemleri ile rüzgar enerjisini elektrik enerjisini dönüştürebilirsiniz. Kurulum aşaması haricinde maliyeti olmayan bu sistem, uzun vadede büyük oranda kar elde etmenizi sağlar. Dayanıklı ve kaliteli rüzgar türbini sistemleri sayesinde sınırsız enerjiye sahip olursunuz. Gelişmiş modellerde, yüksek verimliliğe sahip rüzgar türbinlerini ekonomiksolar.com internet adresi üzerinden inceleyebilirsiniz.
Rüzgar Türbini Sistemlerinin Bileşenleri
Rüzgar türbini sistemleri rüzgar türbini ve şarj kontrol cihazı ile birlikte Ekonomik Solar’da ilgililerini bekliyor. Rüzgar türbini sistemlerinin bileşenleri aşağıda sıralandığı gibidir.
1. Pervane: Rüzgar hızının kinetik enerjisini mekanik enerjiye dönüştüren pervane, rotor miline bağlıdır. Dayanıklı ancak hafif bir malzeme olan polyesterden üretilir.
2. Dişli Kutusu: Rüzgarın döndürme hızının artmasını sağlayan dişli kutusu, jeneratöre gereken hızın elde edilmesini sağlar.
3. Rotor: Dişli kutusu ile pervanelerin bulunduğu bölmeye verilen addır.
4. Rüzgar Vanası: Rüzgarın yönünün belirlenmesinde rol oynayan rüzgar vanası, sapma motoru ile birlikte türbinin yönünü rüzgarın yönüne bağlı olarak değiştirir.
5. Anemometre (Rüzgar Ölçer): Rüzgarın hızının ölçülmesini sağlar. Elektrik aksamına gönderilen hız, sistemde herhangi bir sorun olmasını önler.
6. Jeneratör: Mekanik enerjinin elektrik enerjisine dönüştürüldüğü kısımdır. Jeneratör çeşitleri üç tanedir. Bunlar indüksiyon, doğru akım şönt ve senkrondur.
7. Fren: Acil bir durum gerçekleştiği takdirde rotorun durmasına neden olur. Yaygın olarak üç tip fren kullanılır. Bunlar elektriksel, hidrolik ve mekaniktir.
8. Transformatör: Türbinlerin ürettiği elektrik enerjisinin şebekeye aktarılmak üzere ideal boltaj seviyesine gelmesini sağlar.
9. Şebeke Bağlantı Sistemleri: Rüzgar enerjisi aracılığıyla üretilen elektrik enerjisinin rüzgar santrallerine aktarılmasını sağlar.
10. Şaft (Yüksek Hız Mili): Sistemdeki jeneratörün ana mili olarak da bilinmektedir.
11. Kule: Pervane ve diğer sistem bölümlerinin yer aldığı gövdedir. Silindirik kuleler en yaygın çeşitleridir. Bununla birlikte kafes şeklinde olanlar da bulunmaktadır, ancak güvenlik gerekçeleri nedeni ile tercih edilmez.
Solar İnverter Nedir?
İnventer, enerji tasarrufu elde edilmesini sağlamak üzere devrelerin frekans ayarını düzenleyen cihazlardır. Üç fazdan oluşan çalışma sistemine sahip ve doğru akım ile alternatif akımı birbirlerine çeviren cihazların hepsi birer inverterdir.
Solar inverter, üretilen enerjinin şebekeye dahil olması için AC – DC akım türünü, kalitesini, frekansını ve gerilimini ayarlar. Sinüs inverterler, güneşten elde edilen enerjiyi elektrik akımına dönüştürürler. Yüksek ısılara dahi dayanıklı olan sinüs inverterler aşınmaya karşı da korunaklıdır. Hiçbir şekilde gürültü yapmadıkları gibi diğer inverterler sistemleri ile kıyaslandıklarında çok daha sağlam yapıya sahiptirler. Motorlu cihazlar söz konusu olduğunda modifiye sinüs inverterlerin kullanımı idealdir.
Tam sinüs inverter fiyatları uygun rakamlara ve yüksek kalite ile Ekonomik Solar’da farklı rüzgar türbini ve güneş paneli seçenekleriyle birlikte sizleri bekliyor. Yenilenebilir enerji ile doğayı ve bütçenizi korumak için geç kalmayın.