Facebook, Reels İçin TikTok Kullanıcılarına Teklif Götürüyor

0

Dünyanın en tanınan görüntü paylaşım platformlarından bir tanesi olan TikTok, en çok kullanıcıya sahip olduğu ikinci ülke olan ABD'de kapatılma riskiyle karşı karşıya. Lakin şirketi potansiyel olarak zora sokacak olan tek şey bu değil.

Forbes'ta yer alan habere nazaran Instagram, kısa müddetli görüntü özelliği Reels'i ağustos ayı başında yayınlayacak. Üstelik şirket, milyonlarca takipçiye sahip olan TikTok kullanıcılarına Reels'e geçmeleri için hayli kârlı teklifler götürüyor.

Instagram, Reels ile TikTok kullanıcılarını kendisine çekecek

Reels, Çinli ByteDance şirketinin sahip olduğu ve geçtiğimiz nisan ayında 2 milyar indirmeyi geçen TikTok'a karşı Facebook tarafından geliştirilen bir teşebbüs olarak görülüyor. Şirket, TikTok içerik üreticilerine içeriklerini yalnızca Reels için ya da birinci olarak Reels'te paylaşmaları için teklif götürüyor.

Facebook, görüntü içerik üretimi için teklif götürdüğü bireylere fiyat ödeme vaadinde de bulunuyor. Lakin bunun karşılığında içerik üreticilerinin zımnilik kontratına de imza atmasını istiyor. İçeriden kaynaklar, Facebook'un en çok takipçisi olan içerik üreticilerine yüz binlerce dolar tekliflerde bulunduğunu ve içeriklerini yalnızca Reels'te paylaşacak şahıslara daha fazla para teklif ettiğini tabir ediyor.

TikTok'un başı kederde

TikTok, kullanıcı datalarını Çin hükûmetiyle paylaştığı istikametindeki tezleri birçok kere reddederken CNBC'ye yaptığı bir açıklamada kullanıcı datalarının korunmasının kendilerinin önceliği olduğunu tabir etmişti.

Beyaz Saray'da danışman olan Peter Navarro, geçtiğimiz hafta Fox News'a yaptığı açıklamada Donald Trump'ın TikTok'a ve öbür Çin uygulamalarına karşı harekete geçeceğini tabir etmişti. Navarro, Amerikalı kullanıcıların datalarının Çin'e, Çin ordusuna, Çin Komünist Partisi'ne ve fikri mülkiyetleri çalmak isteyen ajanslara gittiğini sav etmişti.

TikTok'un 119 milyondan fazla kullanıcıyla en çok kullanıldığı ülke olan Hindistan, geçtiğimiz günlerde TikTok'u ve öteki Çin merkezli uygulamaları kaldırmıştı. Ayrıyeten 45 milyondan fazla kullanıcısının bulunduğu ABD'de de yasaklanması konuşuluyor. Bu iki ülkenin çabucak akabinde ise Türkiye geliyor. 2019 datalarına nazaran ülkemizdeki TikTok kullanıcı sayısı 28 milyondan fazla.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

eduburs.com bakırköy escort casibom esenyurt escort avcılar escort beylikdüzü escort