Hollanda, Covid-19 tedbirlerini tamamen kaldırmaya hazırlanıyor

0


Hollanda’da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, Twitter’dan yapmış olduğu açıklamada ülkede aşılama oranının artması yardımıyla maske ve toplumsal mesafe kuralının kaldırılabileceğini ve buna ilk olarak üniversitelerden başlanacağını kaydetti.

Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, yapmış olduğu ortak basın toplantısında, Covid-19 tedbirlerinin kademeli olarak tamamen kaldırılmasına ilişkin bilgilendirme yapmış oldu.

Toplantıda 1 Kasım’da ülkedeki tüm Covid-19 tedbirlerinin kaldırılarak eski normale dönmesinin hedeflendiği bildirildi.

Lise ve yüksek öğretimde tam zamanlı ve toplumsal mesafesiz eğitimin 30 Ağustos’tan itibaren deneneceği, sınıflarda ise en fazla 75 öğrencinin bulunabileceği aktarıldı.

Rutte, uzmanların uygun görmesi halinde 1,5 metrelik toplumsal mesafe kuralının 20 Eylül itibarıyla kaldırılabileceğini belirtti.

Toplu taşıma dahil maske kullanımının da bu tarihte tamamen kaldırmasının hedeflendiğini kaydedildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

mecidiyeköy escort cratosroyalbet