Öğrenme için Evrensel Tasarım nedir? (Artı Nasıl Çalıştırılır)

0
Öğrenme için Evrensel Tasarım nedir?  (Artı Nasıl Çalıştırılır)

Öğretmenler olarak, genellikle kavramı tartışırız. farklılaştırılmış öğretim. Bu kavram, her öğrencinin en iyi öğrenmeyi gerçekleştirmek için bireysel ihtiyaçları olduğu varsayımı üzerine inşa edilmiştir. Öğrencilerin materyale erişme, işleme ve materyalle etkileşim kurma konusunda farklı yolları vardır. Ancak, öğretimi farklılaştırma süreci inanılmaz derecede zaman alıcı olabilir ve genellikle Farklılaştırmayı etkili bir şekilde uygulamak için garanti edilen işbirliği yapmak için gerekli kaynaklara, kapasiteye veya zamana sahip değilsiniz. Peki ya yaklaşımımızı, bunun yerine sınıfımızı ve eğitimimizi öğrettiğimiz çok çeşitli bireylerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde nasıl oluşturabileceğimizi incelemek için değiştirsek? Bu kavram olarak bilinir Öğrenme için Evrensel Tasarım (UDL).

UDL, çeşitli ortamlarda kullanılabilen bilimsel bir çerçevedir.

UDL, farklılaştırma ihtiyacının yerini almasa da, öğrenmeyi daha fazla sayıda birey için erişilebilir ve kullanılabilir hale getirir. Bu sonuçta farklılaşmaya daha az ihtiyaç duyulmasıyla sonuçlanır.

UDL, eğitimde eşitliği sağlamak için çok önemlidir. Sıklıkla birbirinin yerine kullanılsa da, hakkaniyet ve eşitlik aynı değiller. eşitlik tüm bireyler için aynı kaynakları ve destekleri garanti eder. Eşitlik her öğrencinin, gelişmek ve öğrenmek için ihtiyaç duyduğu uygun kaynaklara ve desteğe erişimi olduğu anlamına gelir. UDL, tüm öğrencilerin anlamlı öğrenme fırsatlarına erişmesini sağlamak için müfredatımızı ve derslerimizi oluşturma şeklimizi incelememize olanak tanır.

UDL çerçevesi üç ilkeden oluşur:

  • Birden fazla angajman aracı
  • Çoklu temsil araçları
  • Çoklu eylem ve ifade araçları

Kaynak: education.nsw.gov

Her ilke, öğrenme teorisinin ve beynin farklı bir yönünü inceleyerek, çok çeşitli öğrenicileri desteklemek için müfredatımıza esnekliği ve değişkenliği nasıl uygulayabileceğimizi anlamamıza yardımcı olur.

Bu ilkeleri sınıfınızda şu şekilde uygulayabilirsiniz:

1. Birden fazla etkileşim aracı sağlayın

Bu ilke, öğrenme motivasyonumuzu ifade eder. Bazı öğrenciler doğası gereği meraklı ve öğrenmeye istekli olabilirken, diğerleri olmayabilir. Bazı öğrenciler yenilik karşısında büyülenebilirken, diğerleri yeni materyal sunulduğunda ilgisiz ve kaygılı hale gelebilir. Müfredatınızı ve derslerinizi hazırlarken öğrencilerin ilgisini çekecek “en uygun” bir model olmadığını unutmayın. Bunun yerine, her bir öğrencimizle bir yakınlık kurmak ve onları özünde neyin motive ettiğini öğrenmek önemlidir. Çocukların öğrenmeyi gerçekten istemesini istiyorsak, çıkartma çizelgeleri, ödül sistemleri ve “iyi” notlar almak gibi dışsal motive edicilere kıyasla içsel motive edicilere öncelik vermeliyiz.

Öğrenmeye yönelik içsel motive edicilerin çeşitliliğini artırmaya yönelik bazı stratejiler, etkinlikler ve dersler içinde bireysel seçimler sağlamayı, öğrencilerin öğrenmeyle ilgili geri bildirim almaları ve işlemeleri için çeşitli yollar sağlamayı ve öğrenmeyi öğrenciler için uygun hale getirmeyi içerir. Sağlayabiliriz faiz stokları hangi stratejilerin ve desteklerin her öğrencinin öğrenmeye katılımını optimize edebileceğini daha iyi anlamak için yılın başında ve yılın ortasında öğrencilere ve ailelere.

2. Birden fazla temsil aracı sağlayın

Bu ilke, öğrenicilerimize bilgi ilettiğimiz farklı yolları ifade eder. Bilginin algılanması ve kavranması, beyin ve duyusal işleme ve koordinasyon gerektiren inanılmaz derecede karmaşık girişimlerdir. Duyusal temelli, öğrenme temelli veya beyin temelli engelleri olan öğrencilerin yanı sıra çeşitli dil ve kültürel geçmişlerden gelen öğrenciler, içeriği öğrenmenin farklı yollarından yararlanabilir. Ek olarak, bazı öğrenciler görsel girdi araçlarını tercih ederken, diğerleri sesli girdi araçlarını tercih eder. Ve bazı öğrenciler, öğrenmeye erişmek için birden çok girdi yönteminden yararlanır.

Buradaki çıkarım, öğrenmeyi öğrencilerimize aktarmanın tek bir optimal yolu olmadığıdır. Birden fazla temsil aracını sınıflarımıza dahil edebileceğimiz bazı yollar şunları içerir: çok modlu öğrenme stratejilerini uygulamakyeni içeriği öğrencilerimizin önceki bilgi ve deneyimleriyle ilişkilendirmek ve geleneksel öğrenme yöntemlerini ek fırsatlarla desteklemek, örneğin bir konuk konuşmacı veya bir saha gezisine çıkmak.

3. Birden fazla eylem ve ifade aracı sağlayın

Bu ilke, öğrendiklerimizi nasıl ilettiğimizi ve ifade ettiğimizi ifade eder. Öğrendiklerimizi konuşma, yazma ve hareket yoluyla ifade etmek muazzam bir işlem ve koordinasyon gerektirir. Öğrencilerden sık sık öğrendiklerini sözlü veya yazılı olarak iletmelerini isteriz. Bu yöntemlerin zor olabileceği öğrenciler için bilgilerini ve anlayışlarını doğru bir şekilde ifade edemeyebilirler. Manipülatifler ve etkileşimli web araçları gibi diğer materyallerle geleneksel ifade araçlarını destekleyebiliriz. biz de yapabiliriz sanatı ve hareketi birleştirmeköğrencilere öğrendiklerini göstermek için görsel sanatı, storyboard’ları, müziği, dansı, yaratıcı hareketi ve tiyatroyu nasıl kullanabileceklerini öğretmek.

Ayrıca, aşağıdakiler de dahil olmak üzere tüm öğrencilere destek araçları sağlayabiliriz: grafik düzenleyici, cümle başlatıcılar ve ilerleme izleme araçları. Öğrenmenin farklı oranlarda, hızlarda ve zamanlarda gerçekleştiğini akılda tutmak çok önemlidir. Tipik bekleme zamanı Kullandığımız süre, bazı öğrencilerin yanıtlarını işleme koyması ve iletmesi için yeterli olmayabilir. Öğrencilerimizi tanımak için zaman ayırmalı ve öğrencilerin anladıklarını iletmelerine izin vermek için uygun bekleme süresini sağlamalıyız.

Öğrenme için Evrensel Tasarım, herkes için iyi bir tasarımdır. Fayda sağlar Tümü engelli öğrencilerden İngilizce dışında bir dil kullanan öğrencilere, çeşitli desteklerden veya materyalle etkileşim araçlarından yararlanacak öğrencilere kadar öğrenciler. UDL Şimdi! Günümüzün Sınıflarında Öğrenme İçin Evrensel Tasarım Uygulamaya Yönelik Bir Öğretmen Kılavuzu sınıfta UDL’yi uygulamaya daha derin bir dalış yapmak için harika bir metindir.

Öğrenme için Evrensel Tasarım ve onu sınıfınızda nasıl kullanacağınız hakkında sorularınız mı var? Fikir alışverişinde bulunmak ve tavsiye istemek için Facebook’ta WeAreTeachers YARDIM HATTI grubuna katılın!

Ayrıca, Anladığınızı Kontrol Etmenin 20 Yaratıcı Yoluna göz atın.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

eduburs.com bakırköy escort