Türk Işın Tedavisi ile Koronavirüs Hastası Düzgünleşti

Türk bilim insanları tarafından yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen 'sensitif derin ultraviyole ve lazer tedavisi' ya da öbür ismiyle Türk Işın Tedavisi, birinci sefer Diyarbakır’da bir koronavirüs hastasına uygulandı. Uygulanan tedavi sonrası Diyarbakır’da koronavirüs tedavisi gören hastanın koronavirüs testi negatif çıktı.
Tedavi uygulanan hastanın 46 yaşında ve erkek olduğu; ayın 25’inde yüksek ateş ve nefes darlığı şikâyetleriyle hastaneye başvurduğu belirtiliyor. Muayenelerde tomografisi çekilen ve ağır pnömoni teşhisi konulan hasta, yapılan süreçlerde COVID-19 testi müspet çıkınca ağır bakıma kaldırılmıştı.
Ağır bakımda koronavirüs tedavisi gören hastanın test sonucu negatife döndü:
Türk Işın Tedavisi’ni birinci kere yeni tip koronavirüs teşhisiyle hastaneye kaldırılan bir hastaya muvaffakiyetle uygulayan tabipler, tedavinin nasıl işlediğine dair kimi açıklamalarda bulundu. Diyarbakır Vilayet Sıhhat Müdürü Dr. Cihan Tekin, yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:
“Bugün Diyarbakır, Türkiye ve dünya için gurur verici bir tablo için burada toplandık. Bugün birinci kere Gazi Üniversitesi hocalarımızdan Hikmet Selçuk Gedik ile bir aradaydık. Kendisi tarafından geliştirilen ve dünyada birinci sefer uygulanan bir usulü bugün birinci kere Diyarbakır'da bir hasta üzerinde uygulama fırsatı bulduk. Türk Işını Tedavisi projesini birinci kere uyguladık. Ağır bakımda koronavirüs tedavisi gören hastanın koronavirüs test sonucu negatife döndü. Bu güzel haberi buradan tüm Türkiye'ye, dünyaya duyurmak Diyarbakır ismine gurur verici bir tablo.”
Dünyada birinci sefer uygulanan tedavi prosedürüne dair bilgiler veren Gazi Üniversitesi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik, ultraviyole ve fotonik lazer ışığı sayesinde hem kanda bulunan hem de akciğer ve teneffüs yollarına yerleşmiş mikroorganizmaların yok edilebileceğini belirtti.