İnsanlık Amerika’ya Birinci Sefer 33 Bin Yıl Evvel Gitmiş Olabilir
Bugüne dek yapılan çalışmalar, insanlık tarihi ile ilgili kıymetli ayrıntıları gün yüzüne çıkarmış olsa da her yeri çalışma, bazı yeni yanıtları ortaya çıkarıyor. Gerçekleştirilen yeni bir araştırma, Kuzey Amerika'daki insanlık tarihinin, iddialardan çok daha eskiye dayandığını gözler önüne seriyor.
Araştırmacılar, Meksika'nın kuzeyinde bulunan bir mağarada yaptıkları incelemelerde Kuzey Amerika'da yaşamış insanların geçmişine ışık tuttular. Elde edilen bulgular ise sahiden dikkat cazipti. Zira kelam konusu mağarada bulunan el aletleri ve başka kalıntılar, insanların bu bölgedeki geçmişinin 33 bin yıl öncesine dayandığını ortaya koyuyordu. Üstelik bu çalışmayla eş vakitli olarak yapılan öbür bir çalışma da Kuzey Amerika'daki insanlık tarihinin en az 26 bin yıl evvel başlamış olabileceğini gösteriyordu.
Bilim insanlarının genel fikri, ABD ve Kanada'da insan yerleşiminin son buzul çağından sonra başladığı istikametindeydi. Yani beşerler, Kuzey Amerika'ya 26.500 ila 19.000 yıl evvel yerleşmişlerdi. Lakin yapılan son çalışmalar, Kanada ve ABD'nin büyük bir kısmının buzullarla kaplanmadan evvel de insanların burada olduğunu gözler önüne seriyor.
Yapılan incelemelere nazaran beşerler, iddia edilenden çok daha önce Kuzey Amerika'da yaşıyorlardı. Fakat o periyotlardaki insan nüfusu, günümüzle karşılaştırılamayacak kadar azdı. Uzmanlara nazaran bölgedeki asıl nüfus patlaması, bundan 14 bin 700 yıl evvel yaşanmış olabilir. Bu hususun netleşmesi içinse çalışmaların daha da derine inmesi ve yeni delillerin bulunması gerekiyor.
Bilim insanlarının mağarada elde ettikleri bulgular ortasında el üretimi aletler göze çarpıyor. Arkeologlar, o devirlerde yaşamış olan insanların bu materyallerle avcılık yapmış olabileceklerini düşünüyorlar. Ayrıyeten yapılan araştırmalarda bir mumya ve bir ayak izi de tespit edilmiş durumda. Uzmanlara nazaran elde edilen bulgular, Kuzey Amerika'nın tarihini baştan yazabilir.
Yapılan araştırmalarda kükürt, potasyum ve çinko üzere elementlere de denk gelen bilim insanları, bunun kesilen hayvanlar ya da insan idrarı kaynaklı olabileceğini düşünüyorlar.
Chiquihuite isimli mağarada yapılan kazılarla ilgili açıklamalarda bulunan Araştırmacı Justin Tackney, yapılan bu keşfin yeni soruları da beraberinde getirdiğini söz ediyor. Tackney'e nazaran şayet araştırmalar sonuçları doğru yansıtıyorsa, beşerler buzul çağından bir formda kaçmaya çalışmış olmalılar. Lakin bu bahiste rastgele bir bulgu bulunmuyor.
Uzmanlar, bu tıp bir keşfin doğrulanabilmesi için daha kesin kanıtlara sahip olunması gerektiğini tabir ediyor. Bu bağlamda, Güney Amerika'da da misal bulgulara gereksinim duyduklarını söyleyen arkeologlar, Amerika'nın tarihini çözebilmek için Güney Amerika'dan bulgular üzerinde de DNA testlerinin yapılması ve daha net sonuçlara ulaşılması gerektiğini söylüyorlar.