Dünyanın Birinci Hayat Formlarından Biri Tekrar Oluşturuldu

Dünya üzerindeki ömrün nasıl meydana geldiği uzun vakittir bilim dünyasında tartışılan bir husus. Bu bahiste her ne kadar araştırma yapılsa da araştırmacılar hâlâ net bir karşılık bulabilmiş değiller lakin geçtiğimiz günlerde bir araştırma takımı, hayli enteresan bir açıklama yaptı.
Duisburg-Essen Üniversitesi’nden araştırmacılar, gezegenimizin derinliklerinde bir deney gerçekleştirdi. Araştırmacıların deneyi gerçekleştirdikleri derinlik, bundan 3,8 milyar yıl evvel dünya üzerinde birinci ömrün meydana geldiğini düşündükleri derinlikle birebirdi. Araştırmacılar, bu deneyle dünya üzerindeki birinci ömür formlarından birisini oluşturmayı başardıklarını açıkladılar.
Birinci hayat formlarından birisi oluşturuldu:
Birinci ömrün görüldüğüne inanılan derinlikte dünyanın o dönemki sert şartlarını tekrar oluşturan araştırma grubu, burada iki hafta 1.500 kesecik oluşturup yok ettiklerini açıkladılar. Araştırmacıların bahsettiği kesecikler, hücre zarlarına benzeyen baloncuk gibisi biyolojik yapılardı.
Araştırmacılar tarafından önümüzdeki ay yayınlanacak olan bir kitap içerisinde bu deney ayrıntılı bir formda anlatılacak. Araştırmacıların bu çalışmaları bilimsel olarak doğrulanırsa çalışma, dünya üzerindeki hayatın nasıl meydana geldiğini ve geliştiğini açıklamak konusunda değerli bir ipucu verecek.
Çarpıcı bir çalışmaya imza atan araştırmacılar, çalışmaları sırasında bu kesecikleri oluşturup yok ederken birtakım jenerasyonların sert şartlara karşı giderek daha uygun direndiklerini açıkladılar. Bunun nedeniyse bu keseciklerin kendilerine avantaj sağlayacak birtakım biyomolekülleri tüketmiş olmalarıydı.
Natürel çalışma her ne kadar kıymetli olsa da bu noktada büyük bir soru işareti oluşuyor: Dünyanın derinliklerinde meydana gelen bu kesecikler ömür bakımından nasıl bu kadar bir gezegen meydana getirdiler? Araştırmacılara nazaran bu sorunun karşılığı, gezegenin aktivitelerinde yatıyor. Buna nazaran kimi kesecikler gayzer patlamaları esnasında yüzeye çıkmış olabilir.